Cupramontana, hoofdstad van Verdicchio

Cupramontana, gelegen in het hart van de regio Marche op 505 meter boven de zeespiegel, is de ideale plek voor een ontspannen verblijf, voor lekker eten en goede wijn, voor een actieve, sportieve of culturele vakantie.

Cupramontana: Cupra in camminata

Duur: 4 Uren
Vanaf: Cupramontana
Elke zaterdag verzamelt de Cupra-wandelgroep aan het "campo boario" in Cupramontana, en vanaf daar vertrekken ze samen voor een gevarieerde wandeltocht in de omgeving. Iedereen is welkom en deelname is gratis.

Elke zaterdagvoormiddag vertrekt de wandelgroep uit Cupramontana voor een tocht in de omgeving. Onder leiding van een gids, met kennis van alle bospaden en veldwegen, wandelt men naargelang het seizoen door betoverende herfst landschappen of door velden met de prachtigste lentebloemen. Wandelingen die dikwijls naar geheime plekken leiden met soms onverwachtse wijnproeverijen bij een plaatselijke boer of een verrassend bezoek aan een kerkje dat normaal voor het publiek gesloten is. Iedereen is welkom om mee te stappen !

Men vertrekt om 8 uur 's morgens, weer of geen weer. Een wandeling duurt een halve dag, bedraagt gemiddeld 14 km en vereist enige conditie daar het landschap in de omgeving heuvelachtig is.
Men hoeft niets te betalen en heeft als voordeel dat men gewoon de gids kan volgen zonder zelf routes te moeten uitstippelen. Bovendien verwelkomt de groep nieuwelingen altijd met veel plezier!

Wandelt men liever alleen dan kan men de reeds gedane tochten downloaden: http://www.castiglionidiarcevia.it/cupra/index.php

Hulp nodig of meer informatie?

turismo@cupramontana-accoglie.it
Informatie
  • Gratis
  • moeilijkheid: eenvoudig / gemiddeld
  • afstand: 12 tot 16 km

Contacteer ons

  • Dienst Toerisme
    Corso Leopardi 59 | 60034 Cupramontana
  • +39-0731-780199
  • turismo@cupramontana-accoglie.it