Cupramontana, hoofdstad van Verdicchio

Cupramontana, gelegen in het hart van de regio Marche op 505 meter boven de zeespiegel, is de ideale plek voor een ontspannen verblijf, voor lekker eten en goede wijn, voor een actieve, sportieve of culturele vakantie.

Gastronomie

De kooktraditie in Cupramontana is altijd gekoppeld aan de agrarische achtergrond van dit gebied. Voor de oude recepten kon men inderdaad alleen die producten gebruiken die gemakkelijk verkrijgbaar waren voor elke boer in het gehucht. Gelukkig hebben die boeren de traditie doorgegeven, daarom is het nog steeds mogelijk om echte producten in Cupramontana te proeven. Gewoonlijk gaat elke maaltijd vergezeld van een zeer goede witte wijn, namelijk Verdicchio, Trebbiano of Malvasia, en aan het einde van de maaltijd met een zoete zure kersenwijn, "vino di visciola", waarvan de kenmerken het vergelijkbaar maken met een likeur.

Het kan de perfecte combinatie zijn met dessert en koekjes, zoals de zachte donuts gemaakt van most.
Het hoofdgerecht bestaat meestal uit verse pasta of maïsmeelpap, met ragoutsauzen. De typische "vincisgrassi" zien eruit als lasagne, maar ze zijn veel interessanter. Ze zijn gemaakt van verse pasta, ragout en kip ingewanden, met een dichte bechamelsaus. Onder de verse pasta vindt u ook tagliatelle, gnocchi, cappelletti of pappardelle met ragout met verschillende soorten vlees. De eenderagoût heeft bijvoorbeeld de garantie van lokale oorsprong, samen met enkele andere lokale producten.


Afdrukken E-mailadres

Contacteer ons

  • Dienst Toerisme
    Corso Leopardi 59 | 60034 Cupramontana
  • +39-0731-780199
  • turismo@cupramontana-accoglie.it