Cupramontana, hoofdstad van Verdicchio

Cupramontana, gelegen in het hart van de regio Marche op 505 meter boven de zeespiegel, is de ideale plek voor een ontspannen verblijf, voor lekker eten en goede wijn, voor een actieve, sportieve of culturele vakantie.

Cupramontana: Het monnikenpad

Het monnikenpad. Dit pad leidt naar abdijen en kloosters met uitzicht op de Apennijnen, van de Sibillini tot de Nerone

Deze wandeling leidt naar 2 kloosters met prachtig uitzicht op de Appennijnen: van het Sibillini gebergte tot de Monte Nerone. Het water van de kabbelende beekje en het gezang van de vogels zal het enige geluid zijn dat je zal horen.
Op het einde van de kleine klim verschijnt de beloning, de Eremo dei Frati Bianchi, de Hermitage van de Witte Broeders, waar ooit de eerste kluizenaars in het jaar 1200 in zelf gegraven grotten woonden. Zij droegen witte pijen en behoorden tot de Orde van Camaldoli. Aan het einde van de vallei bemerkt men het 18de eeuwse klooster zelf, ontworpen door de monnik-architect Don Appolonio Tucchi met de prachtige klokkentoren voor de rotswand, de klooster ommegang met zonnewijzer en nog meer verborgen bijzonderheden.

Je kunt teruggaan langs dezelfde weg of, via een meer avontuurlijk pad, door het bos omhoog naar Via Spescia buiten het het dorpje Poggio Cupro. Hier wandel je door een open veld met mooie uitzichten, ver van alle lawaai uit de moderne wereld.

Het klooster van de Frati Neri of de Zwarte broeders verdient een bezoek louter en alleen maar al vanwege het prachtige terracotta altaarstuk (1529) toegeschreven aan Agabiti.
Hier leeft nog een broedergemeenschap van de Orde der Franciscanen die in donkere pijen gehuld loopt.
In de buurt bevindt zich de kleine grot waar Beato Giovanni of Johannes Zalig regelmatig kwam bidden en waarvan het water (zo vertelt men) elke hoofdpijn zou bestrijden.

Op volledig scherm weergeven

Informatie
 • Vertrekpunt;
  Campo Boario, 60034 Cupramontana

 • Afstand: 9,5 km
 • Moeilijkheidsgraad: medium
 • Gratis
Download de tour op je telefoon

Contacteer ons

 • Dienst Toerisme
  Corso Leopardi 59 | 60034 Cupramontana
 • +39-0731-780199
 • turismo@cupramontana-accoglie.it