Cupramontana, hoofdstad van Verdicchio

Cupramontana, gelegen in het hart van de regio Marche op 505 meter boven de zeespiegel, is de ideale plek voor een ontspannen verblijf, voor lekker eten en goede wijn, voor een actieve, sportieve of culturele vakantie.

Cupramontana: Internationaal folklorefestival

Vanaf: Cupramontana
Categorieën : Evenement Traditie
Voor het eerst in 1996, een driedaags internationaal folklorefestival met deelnemers van over de hele wereld

Elk jaar vindt het Internationale Folklore Festival plaats in Cupramontana. De straten worden letterlijk overrompeld door kostuums, dansen en liedjes van folkloristische groepen van over de hele wereld.

Het internationale folkloristische festival vond voor het eerst plaats in 1996. Sindsdien wordt het elk jaar met dezelfde intensiteit herhaald, dankzij de zorgvuldige organisatie van de folkloristische groep Massaccio, ondersteund door de gemeente Cupramontana.
De stad wordt een ontmoetingsplaats, een uitwisseling van ideeën tussen verschillende culturen en een kleurrijk podium vol nuances. Verschillende etnische groepen en verschillende gewoonten maken Cupramontana een referentiepunt voor het samengaan en het begrijpen van verschillende gebruiken en tradities.

Folkloristische groepen van over de hele wereld nemen deel aan het internationale folklorefestival.
Mensen uit totaal verschillende culturen bevinden zich in deze kleine maar gezellige stad om hun geschiedeniste vertellen door middel van liedjes, dansen en kostuums die typerend zijn voor de landen waartoe ze behoren.

Hulp nodig of meer informatie?

+39-331-4283113 info@massaccio.com
Informatie
  • eind juli

Contacteer ons

  • Dienst Toerisme
    Corso Leopardi 59 | 60034 Cupramontana
  • +39-0731-780199
  • turismo@cupramontana-accoglie.it