Cupramontana, hoofdstad van Verdicchio

Cupramontana, gelegen in het hart van de regio Marche op 505 meter boven de zeespiegel, is de ideale plek voor een ontspannen verblijf, voor lekker eten en goede wijn, voor een actieve, sportieve of culturele vakantie.

Het pad van de Kapucijnen

Het pad slingert zich een weg in 17 etappes van bijna 400 km van Fossombrone naar Ascoli Piceno, door de interne bergkam van de Marche, waar charmante dorpjes op menselijke schaal opgaan in het omringende natuurlijke landschap.

Het pad van de kapucijnen is een zeer rijk pad vanuit spiritueel, historisch, artistiek en naturalistisch oogpunt, en zeer veeleisend vanuit fysiek oogpunt, vanwege de fysionomie van het achterland van de Marche, dat een continue afwisseling van ups en downs, met talrijke etappes met belangrijke hoogteverschillen.
Het doorkruist de interne bergkam van de Marche van noord naar zuid met een pad van bijna 400 km dat de plaatsen van de oorsprong van de Orde volgt.
Het kan in vele maanden van het jaar worden gevolgd, maar in de wintermaanden (met name december, januari, februari) wordt het niet aanbevolen, omdat verschillende etappes bergachtig zijn en met sneeuw bedekt kunnen zijn.

 • Eerste deel: van Fossombrone naar Camerino - 220 km in 10 etappes
 • Tweede deel: van Camerino naar Ascoli Piceno - 160 km in 7 etappes

In elke fase moeten de relevante stempels die het afgelegde pad bevestigen op het wandelpaspoort worden aangebracht en aan het einde van de bedevaart geeft dat recht op een Testimonium , het laatste perkament dat de voltooiing van de bedevaart bevestigt. Daarom is het belangrijk om te onthouden dat uw paspoort elke dag moet worden afgestempeld.

In Cupramontana kun je je paspoort laten afstempelen bij het toeristenbureau.

www.camminodeicappuccini.it

Cammino dei Cappuccini - 07. Poggio San Romualdo - Cupramontana (km 26)
Cammino dei Cappuccini - 08. Cupramontana - Cingoli (km 17)

Informatie
 • Het pad ontvouwt zich in 17 etappes van bijna 400 km van Fossombrone naar Ascoli Piceno, waarbij de interne bergkam van de Marche wordt overgestoken

 • Je zou het bijvoorbeeld in twee keer kunnen doen: de eerste van Fossombrone naar Camerino (10 dagen) en de tweede van Camerino naar Ascoli Piceno (7 dagen); of verdeel de route in drie delen: van Fossombrone naar Fabriano (5 dagen), van Fabriano naar Camerino (5 dagen) en tenslotte van Camerino naar Ascoli Piceno (7 dagen)
 • Het pad is ontworpen om slechts in één richting te worden afgelegd, namelijk van noord naar zuid, omdat het de vertelling volgt van het verhaal van de kapucijnen verteld in de roman "De geest van de kapucijnen" die de pelgrim vergezelt langs deze manier.
 • Gratis

Contacteer ons

 • Dienst Toerisme
  Corso Leopardi 59 | 60034 Cupramontana
 • +39-0731-780199
 • turismo@cupramontana-accoglie.it