Cupramontana, hoofdstad van Verdicchio

Cupramontana, gelegen in het hart van de regio Marche op 505 meter boven de zeespiegel, is de ideale plek voor een ontspannen verblijf, voor lekker eten en goede wijn, voor een actieve, sportieve of culturele vakantie.

Blog

Passeggiando Degustando

Wandelen en eten , komt jullie dat niet ergens bekend voor ? Ja onze blog over het evenement Magnalonga. Dat was wandelen, eten en dansen rond Cupra Montana, georganiseerd door de Volksdansgroep Masaccio.

Sinds 2013 organiseert de gemeente Cupramontana  Passeggiando en Degustando, (al wandelend en fijnproevend) rond dezelfde gemeente. Als extra krijgt de wandelaar uitleg bij  bepaalde gebouwen, monumenten of natuurgebieden, naargelang het thema van de uitstap.

Lees meer...

De Chimeren van Cristiano Dellabella een all-round kunstenaar.

 

Al sinds zijn prille jeugd verzamelde Cristiano Dellabella allerlei voorwerpen die hij in slootjes of in de natuur vond; stenen, bladeren, of zelfs metalen voorwerpen. 1 ding had zijn verzameling gemeen, de speciale vormen en /of lijnen primeerden.

Lees meer...

Cupramontana, in het hart van de regio Marche.

In het hart van de regio Marche neemt Cupramontana een strategische positie in voor degenen die zowel vanaf de zee als van de bergen komen, omdat het zich precies halverwege tussen Ancona en de Umbrische grens bevindt. Vanaf de kant van de Adriatica is het gemakkelijk bereikbaar langs de Vallesina, in het achterland van Ancona, terwijl het vanuit het binnenland een paar kilometer van het historische Fabriano ligt.
Welke manier u ook kiest om naar Cupramontana te gaan, u kunt niet anders dan denken dat de eerste inwoners van deze stad een strategische positie hebben gekozen om de eerste steen te leggen. Met zijn hoogte van 505 meter boven zeeniveau en een zeer weids uitzicht over een gebied dat zich uitstrekt van het voorgebergte tot de Adriatische Zee, verwelkomt Cupramontana bezoekers met al zijn macht. En als je, voordat je de top van de heuvel bereikt, de zachte heuvels van het agrarische landschap rondom de gemeente kunt zien, is het gemakkelijk voor te stellen dat het kostbare vruchtbare land altijd een essentieel element van Cupramontana is geweest.

Komende evenementen in Cupramontana

  
:

Contacteer ons

  • Dienst Toerisme
    Corso Leopardi 59 | 60034 Cupramontana
  • +39-0731-780199
  • turismo@cupramontana-accoglie.it