Cupramontana, hoofdstad van Verdicchio

Cupramontana, gelegen in het hart van de regio Marche op 505 meter boven de zeespiegel, is de ideale plek voor een ontspannen verblijf, voor lekker eten en goede wijn, voor een actieve, sportieve of culturele vakantie.

Blog

Het is in de sacoche: de toeristische gids van Cupramontana in zakformaat…

is een feit ! Met trots melden we dat de schrijfster ervan Laura Maiolini is…ja inderdaad onze collega Eccolemarche blogster verantwoordelijk voor het Engelstalige deel. De gids schreef ze dan ook zowel in het Italiaans als in het Engels.

Lees meer...

Cupramontana, in het hart van de regio Marche.

In het hart van de regio Marche neemt Cupramontana een strategische positie in voor degenen die zowel vanaf de zee als van de bergen komen, omdat het zich precies halverwege tussen Ancona en de Umbrische grens bevindt. Vanaf de kant van de Adriatica is het gemakkelijk bereikbaar langs de Vallesina, in het achterland van Ancona, terwijl het vanuit het binnenland een paar kilometer van het historische Fabriano ligt.
Welke manier u ook kiest om naar Cupramontana te gaan, u kunt niet anders dan denken dat de eerste inwoners van deze stad een strategische positie hebben gekozen om de eerste steen te leggen. Met zijn hoogte van 505 meter boven zeeniveau en een zeer weids uitzicht over een gebied dat zich uitstrekt van het voorgebergte tot de Adriatische Zee, verwelkomt Cupramontana bezoekers met al zijn macht. En als je, voordat je de top van de heuvel bereikt, de zachte heuvels van het agrarische landschap rondom de gemeente kunt zien, is het gemakkelijk voor te stellen dat het kostbare vruchtbare land altijd een essentieel element van Cupramontana is geweest.

Komende evenementen in Cupramontana

  
:

Contacteer ons

  • Dienst Toerisme
    Corso Leopardi 59 | 60034 Cupramontana
  • +39-0731-780199
  • turismo@cupramontana-accoglie.it