Ontdekken: De omgeving

Strand

Liefhebbers van de zee kunnen hun hart ophalen aan de Adriatica. Na een half uurtje rijden, wandelt u reeds op het strand van Senigallia of duikt u in zee bij het natuurpark van de Monte Conero. Dichterbij (15') biedt het stuwmeer van Cingoli ook zwemmogelijkheid en kunnen waterfans tevens terecht in het aquapark Eldorado in Apiro.

Bergen

In onze onmiddellijke nabijheid bevindt zich de Monte San Vicino (1500m) waar talrijke wandelmogelijkheden bestaan. Wilt u nog hoger, dan raden wij u de Monti Sibillini aan met toppen van 2500m. In de winter is dit tevens een prachtig wintersport-gebied.

Cultuur

De regio Marche biedt u een ruime keuze aan cultuursteden; Urbino de bakermat van de renaissance, Jesi geboortestad van Frederik II, Tolentino met de prachtige fresco's van de heilige Nikolaas van Tolentijn,... Vergeten we daarnaast niet de musea, zoals het papier- en filigraanmuseum in Fabriano, het wijnetikettenmuseum in Cupramontana, het nationaal archeologisch museum in Ancona,... Ons eigen VVV bezit een uitgebreide verzameling stadsplannen en infofolders.

Natuur

Eén van de mooiste natuurfenomenen is uiteraard het grottencomplex van Frasassi (Grotte di Frasassi). Bovendien telt de Marche een aantal natuurparken waarbij die van de Monte Conero, de Monti Sibillini en de Gola della Rossa e di Frasassi het meest bekend zijn. In mei en juli presenteert de natuur zich op zijn mooist; de zeldzaam geworden planten uit de Benelux bloeien hier nog dikwijls in velden, tuinen of gewoon langs de weg.

Het voorgaande beschrijft uiteraard slechts een klein deel van alle bezienswaardigheden.